Beproeven en certificeren

Wat wij doen

Beproeven en certificeren van hijs- en hefmiddelen

Het is jaarlijks nodig om sommige hijs- en hefmiddelen te beproeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hijsklemmen, hijsmagneten of takels. Je wilt er namelijk 100% zeker van zijn dat de krachten van de hijs- en hefmiddelen nog voldoende zijn. Zo moeten de klemkracht van een platenklem en de kracht van een hijsmagneet natuurlijk optimaal zijn om goed te functioneren. En aangezien je dit niet met het blote oog kunt zien, is het noodzakelijk een trekproef te doen.

Een verticale en horizontale trekbank

HTD heeft meerdere middelen om jouw hijs- en hefmiddelen te beproeven of certificeren. Zo hebben wij een zogenaamde verticale en horizontale trekbank. Deze apparaten werken zeer efficiënt en kunnen voor verschillende beproevingen worden ingezet. De horizontale trekbank heeft een lengte van ruim tien meter en een maximale capaciteit van 85 ton. De verticale trekbank kan proeven uitvoeren tot maximaal 5 ton. Deze wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij het keuren van hefmagneten en takels.

De beide trekbanken worden jaarlijks gekalibreerd door externe, onafhankelijke bedrijven die hiervoor zijn gecertificeerd. Zo zorgen wij ervoor dat onze trekbanken altijd in goede staat zijn en wij de proeven nauwkeurig kunnen uitvoeren.

Het ontwikkelen van speciaal hijsgereedschap

Veel hijs- en hefmiddelen hebben een uitgebreid leveringsprogramma. Toch kan het voorkomen dat er speciaal hijsgereedschap nodig is voor het ontwikkelen van bijzondere toepassingen. We willen er natuurlijk zeker van zijn dat de machines aan de gestelde eisen voldoen, waardoor je veilig met de materialen kunt werken. Daarom helpt HTD jou met het ontwikkelen en certificeren van dit speciale hijsgereedschap. Met onze knowhow en jarenlange ervaring in het werken met hijs- en hefmiddelen, komen wij altijd tot een passende oplossing. En daardoor hebben wij al talloze klanten tevreden naar huis kunnen sturen.

De service van HTD

Wij weten als geen ander dat je niet lang zonder hijs- en hefmiddelen kunt. Voor ons is dit geen enkel probleem. Door middel van een goede planning en een vlotte afhandeling zorgen wij ervoor dat je de hijs- en hefmiddelen maar kort hoeft te missen. Daarnaast zijn jouw materialen weer veilig genoeg om mee te werken. Hierdoor kan het werk gewoon doorgaan en kom je als bedrijf niet in de problemen.

× Hoe kan ik je helpen?