NDO

Wat wij doen

Non-destructief onderzoek (NDO)

Het komt regelmatig voor dat magnetische materialen na verloop van tijd beschadigd of defect raken. Op het eerste oog is het vaak lastig te zien wat er precies mis is. Om deze schade beter aan het licht te kunnen brengen, voert HTD non-destructieve onderzoeken (NDO) uit. Op deze manier wordt snel duidelijk waar de schade precies zit zonder dat het materiaal verder beschadigd raakt.

Buiten het zoeken naar bepaalde schade is een NDO, ook wel Magnetic Particle Inspection (MPI) genoemd, tevens geschikt voor andere doeleinden. Als een bedrijf bijvoorbeeld een nieuw frame met daarop gelaste hijsogen heeft gemaakt, dan kunnen wij hier een NDO voor uitvoeren. Op deze manier worden deze nieuw gelaste materialen onderzocht, voordat zij in gebruik worden genomen.

Hoe werkt het een non-destructief onderzoek?

Het uitvoeren van een NDO is een zorgvuldige klus. Met behulp van een elektro magneet of een spoel magnetiseren we het te onderzoeken materiaal. Hierna spuiten we een specifieke vloeistof op het materiaal, waardoor eventuele defecten of beschadigingen duidelijk zichtbaar worden. Op dat moment weten wij precies wat er moet worden gerepareerd. Tot slot stellen we een rapport op met alle bevindingen. Deze is online beschikbaar, zodat niet alleen wij, maar ook de klant perfect kan inzien wat er eventueel mis is.

Non-destructief Onderzoek (NDO) door HTD Emmen

De voordelen van een non-destructief onderzoek

Een NDO is een zeer efficiënte manier om mogelijke schade bij magnetische onderdelen te vinden. Het grootste voordeel hiervan is dat deze schade aan het licht komt, zonder de materialen verder te beschadigen. Ook laten we niet of nauwelijks sporen achter.

Een ander groot voordeel is dat het resultaat van het onderzoek vrijwel direct bekend is. Hierdoor weet je snel wat er mis is met de materialen. Naar aanleiding van dit probleem kunnen we kijken naar de reparatiemogelijkheden. Hierbij houden wij natuurlijk zo veel mogelijk rekening met de wensen van de klant.

Onderzoek in meerdere branches

Er zijn talloze branches, waarin een NDO kan worden uitgevoerd. Of het nu gaat om bedrijven in de olie- en gasindustrie, windindustrie of bijvoorbeeld in de bouw. In elke tak zijn producten te vinden die deze onderzoeken kunnen ondergaan. Het is een zeer efficiënte manier om duidelijkheid rondom defecte materialen te creëren.

De gecertificeerde HTD-experts

HTD heeft een aantal gespecialiseerde medewerkers met veel ervaring in het uitvoeren van een NDO. Al deze NDO-experts zijn in bezit van een ISO 9712 Level 2 certificaat. Om dit certificaat te behalen moeten zij examens afleggen die zijn ontwikkeld door de Stichting Hobéon SKO. Verder worden alle onderzoeken uitgevoerd volgens de ISO 17638:2016 en ISO 23278:2015 normen.

× Hoe kan ik je helpen?