Keuringsnormen en eisen

Wat wij doen

Keuringen volgens DNV 2.7-1 en NEN-EN-ISO 10855

Hijs- en hefmiddelen worden op veel verschillende soorten plekken gebruikt. Elke werkplek heeft zijn eigen normen en eisen waaraan het moet voldoen. Toch zijn er een aantal locaties waar de normen net wat strenger zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de olie- en gasindustrie. De keuringen hiervan zijn veeleisend. En dit is niet zonder reden. De risico’s in deze industrie zijn net wat groter. Om jou goed van dienst te kunnen zijn en de veiligheid te waarborgen, verzorgt HTD ook keuringen voor de olie- en gasindustrie.

DNV 2.7-1 en NEN-EN-ISO 10855

Zoals gezegd moeten hijs- en hefmiddelen aan bepaalde normen voldoen om door de keuring te komen. De veiligheid staat immers voorop. Voorbeelden van deze normen zijn DNV 2.7-1 en NEN-EN-ISO 10855. Aangezien HTD keuringen aan de hand van deze normen al meer dan twintig jaar uitvoert, kunnen we wel stellen dat wij ruime ervaring hebben in het werken met deze twee flinke eisenpakketten. Wij weten exact wat er nodig is om verschillende hijs- en hefmiddelen volgens de desbetreffende normen te vervaardigen en keuren. We leggen kort uit wat deze twee normen precies uit bestaan.

DNV 2.7-1

De DNV 2.7-1 bestaat uit verschillende transport gerelateerde eisen voor offshore containers en de daar bijbehorende slings tot 25 ton. Hierin staat beschreven hoe ze moeten worden gefabriceerd en gekeurd en welke eisen hieraan worden gesteld. Tevens wordt aangegeven aan welke normen de gebruikte middelen en mensen moeten voldoen.

NEN-EN-ISO 10855

De NEN-EN-ISO 10855 is de vervangende norm van de oude EN 12079 en is nagenoeg gelijk aan de bovengenoemde DNV 2.7-1. Er zijn een paar minimale verschillen, maar qua keuringstermijnen en soort keuringen is amper verschil.

Wat kan HTD hierin voor jou betekenen?

Door de combinatie van goede service, knowhow en flexibiliteit hebben wij al veel mensen binnen de branche kunnen helpen. Naast het repareren maakt HTD zelf nieuwe staalkabels op maat. En dat binnen no-time. Daarnaast hebben wij meerdere gecertificeerde mensen in dienst die non-destructieve onderzoeken kunnen uitvoeren. Aan ervaring dus geen gebrek.

Wij zorgen ervoor dat jij geen zinloze tijd verspeelt. Je kunt de keuringen volledig aan ons overlaten. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken en houden wij onze klanten tevreden. Daarna hopen we natuurlijk op een langdurige en efficiënte samenwerking.

Keuringen volgens DNV 2.7-1 en NEN-EN-ISO 10855
× Hoe kan ik je helpen?