EKH

Waarom HTD

Erkend Keurbedrijf Hijs- en hefmiddelen (EKH)

HTD is aangesloten bij de EKH. Dit staat voor Erkende Keurbedrijven Hijs- en hefmiddelen. Binnen de EKH zijn verschillende keurbedrijven van hijs- en hefmiddelen verenigd. Het gaat hierbij om zowel hijs- en hefgereedschappen als hijs- en hefwerktuigen. Een belangrijke voorwaarde is dat elk lid van de EKH verplicht is om in bezit te zijn van een ISO 9001:2015 certificaat.

Werkvoorschriften voor EKH-leden

Alle keuringen die bedrijven verrichten dienen volgens EKH-werkvoorschriften te worden uitgevoerd. Door middel van een jaarlijkse audit worden de bedrijven hierop gecontroleerd. De werkvoorschriften bevatten regels en toelichtingen die gelden voor gecertificeerde EKH-bedrijven en daarbij betrekking hebben op de levering en keuring van hijs- en hefmiddelen in Nederland. De geldende regelgeving, bijvoorbeeld het Arbo-besluit AI-17, is hierin opgenomen.

Beproeven en certificeren van hijs- en hefmiddelen

HTD, bevoegd tot keuren en repareren

De normen met betrekking tot hijs- en hefmiddelen worden steeds strenger. Daarom moeten zij periodiek worden gekeurd. HTD is, als EKH-lid, bevoegd om jouw hijs- en hefmiddelen te keuren en repareren. Deze keuringen en reparaties worden uitgevoerd volgens de eerder genoemde richtlijnen. Na goedkeuring van het materiaal ontvang je een bijbehorend EKH-certificaat.
EKH erkend keurbedrijf

Hoe gaat HTD te werk?

Om de levensduur van jouw hijs- en hefmiddelen te verlengen, worden de materialen zeer nauwkeurig gecontroleerd op slijtage en beschadigingen. Indien nodig volgt er een grondige schoonmaak en worden onderdelen vervangen of gerepareerd. Zo kan jij hier weer goed en vooral veilig mee werken.

Wij voeren onze trekproeven uit op een door NMI gekalibreerde trekbank. Met een trekvermogen van 85 ton en een lengte van 14 meter, beschikken wij over een zeer moderne trekbank. Op deze manier worden de materialen maximaal getest, waardoor jij verzekerd bent van veilige spullen.

Overige werkzaamheden

Naast het keuren en repareren van hijs- en hefmiddelen kun je bij HTD ook terecht voor onderhoud en inspectie van bovenloopkranen en eventueel optredende storingen.

Keuren en inspecteren van hijs- en hefmiddelen
× Hoe kan ik je helpen?