Erkend Keurbedrijf Hijs- en hefmiddelen

ekh_logoHTD is aangesloten bij de EKH (Erkende Keurbedrijven Hijs- en hefmiddelen). Binnen de EKH zijn keurbedrijven van hijs- en hefmiddelen (dit zijn zowel hijs- en hefgereedschappen als hijs- en hefwerktuigen) verenigd. Deze leden zijn tevens verplicht om in het bezit te zijn van een ISO 9001:2015 certificaat.

De keurende werkzaamheden die bedrijven verrichten, gebeuren volgens EKH-werkvoorschriften. Op de naleving hiervan worden zijn dan ook gecontroleerd door middel van een jaarlijkse audit. Deze werkvoorschriften bevatten de regels en de toelichting daarop die gelden voor gecertificeerde EKH-bedrijven en die betrekking hebben op de levering en keuring van hijs- en hefmiddelen in Nederland. Hierin is de huidig geldende regelgeving, zoals het Arbo-besluit Al-17, opgenomen.

Om aan de steeds strenger wordende normen te voldoen, moeten hijs- en hefmiddelen periodiek worden gekeurd. Als EKH-lid is HTD bevoegd tot het keuren en repareren van alle hijs- en hefmiddelen. Dit wordt dus uitgevoerd volgens eerder genoemde richtlijnen. Na goedkeuring van het materiaal ontvangt u een bijbehorend EKH-certificaat. De trekproeven worden uitgevoerd op de door TNO gekalibreerde trekbank. Met een trekvermogen van 85 ton en een lengte van 14 meter beschikt HTD over een zeer moderne trekbank.

Om de levensduur van uw hijs- en middelen zo lang mogelijk te maken, worden ze niet alleen zeer nauwkeurig gecontroleerd op slijtage en beschadigingen. De materialen worden met de grootste zorg behandeld. Indien nodig volgt er een grondige schoonmaak en worden de onderdelen vervangen of gerepareerd, zodat de klant er weer goed en veilig mee kan werken.

Tevens kunt u bij HTD terecht voor onderhoud en inspectie van bovenloopkranen, evenals voor eventueel optredende storingen.

Voor meer info over EKH, check www.ekh.nl

 

De meerwaarde van een EKH-erkend keurbedrijf

Waarom? Lees en bekijk de brochure (pdf) ‘DAAROM!

Daarom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik op de afbeelding om de brochure (pdf) te bekijken