Non-destructief onderzoek

NDO (Non-destructief onderzoek) een onderzoeksmethode om de conditie van materiaal te onderzoeken, zonder het te beschadigen.

 

Magnetisch onderzoek

Om deze oppervlakte afwijkingen in ferromagnetische materialen op te kunnen sporen, hanteert HTD een magnetisch onderzoek.

Hierbij wordt er een magnetisch veld in het materiaal aangebracht. Vervolgens worden er testmiddelen aangebracht. Mochten er afwijkingen in het materiaal zitten, dan ontstaan er lekvelden die door de testmiddelen zichtbaar worden.

HTD voert deze onderzoeken uit voor bedrijven uit o.a. de offshore, petrochemie, luchtvaart en metaalbewerking. De kleinere oppervlaktes (bv. lassen van hijsogen) worden onderzocht d.m.v. de zogenaamde zwart-wit methode. De grotere oppervlaktes (tools zoals bv. stukken pijpleiding) worden veelal onderzocht d.m.v. de ultraviolet methode.

 

Normen

Onze keurmeesters zijn volledig gecertificeerd volgens EN ISO 9712 level 2. Een veel gebruikte norm volgens welke de onderzoeken worden uitgevoerd is de EN ISO 17638 met acceptance EN ISO 23278.